Forumul de la Davos s-a incheiat. Se profileaza un viitor sumbru.

 

 

Conform https://radiogoldfm.ro/

La reuniunea incheiata in 20 ianuarie a Forumului Economic Mondial de la Davos s-a decis ca:

– pana in 2030, 70% din populația planetei va trebui concentrata in orașele mari, care vor deveni inteligente ulterior,

– pana in 2030, 40% din suprafata planetei să fie total nelocuita, iar până în 2050 sa se elibereze teritoriile planetei in proporție de 80%.

– pana in 2030, fiecare locuitor al planetei va fi nevoit sa se obisnuiasca sa consume numai 16 kg de carne, 90 kg de lactate si maximum 200 de oua pe an.

 

Deja cei care hotarasc soarta omenirii creaza numeroase probleme grave pentru ca tot ei sa poata oferi “solutii”. Legile, daca nu se schimba intr-o masura substantiala, se aplica in mod arbitrar, intotdeauna in detrimentul celor multi. Dubla masura fiind deja o practica, numai cei mai obedienti vor fi (intr-o oarecare masura) scutiti de rigorile/efectele ei.

Cu alte cuvinte, unii vor fi pusi sub acuzare pentru fapte pentru care altii vor fi exonerati. Si asta intr-o asa-zisa libertate in care omenirii i se induce ideea ca-si poate alege si influenta propriul destin, desigur, in mod democratic. Ce iluzie! Realitatea este ca aceasta omenire amarata este exploatata crunt si urmarita pas cu pas. Controlul populatiei este de netagaduit si din ce in ce mai presant, omul fiind fortat sa traiasca intr-un complex sistemic de inteligenta artificiala, restrictiv, de indobitocire de reeducare, conformare si “întuneric” alimentat permanent cu informaţii false. Omul simplu va fi complet si definitiv lipsit de putere. Conducatorii misteriosi, in mare parte necunoscuti ai lumii (asa-numita “oculta”) dirijaza de multa vreme acest sistem folosindu-si “locotenentii” adica personaje foarte puternice, vizibile si influente (sefi de state si de guverne, de mari corporatii, bancheri, sefi de organizatii politice, medicale, de mediu …)  folosind diferite tehnici si strategii de supunere a majoritatii populatiilor.

Lumea, in ansamblu, va deveni in scurt timp o mare inchisoare in care si aerul va fi rationalizat, de el bucurandu-se numai cei mai disciplinati dintre cei alesi sa supravietuiasca.

O tehnică perfida la care asistam impasibili chiar in aceasta perioada este provocarea razboaielor in scopul de a inlesni împrumuturile (cu bani) ale taberelor fortate sa intre in conflicte (militare). “Ajutoarele” pentru inarmare si sustinerea logistica a combatantilor este generatoare de profituri fabuloase pentru producatorii de armament si pentru sistemul bancar. Si, cu cat se simte mai aproape stingerea conflictelor, cu atat mai tare se accelereaza si se sporesc “ajutoarele”  cu arme si munitii dintre cele mai sofisticate, mai performante si, bineinteles, dintre cele mai scumpe. Astfel durata razboaielor se prelungeste cat se poate de mult. Nu conteaza ca in aceste confruntari mor zeci, (poate sute) de mii de oameni nevinovati. Oamenii sunt folositi unii impotriva altora si sunt folositori numai ca masa de manevra, singura lor valoare luata in calcul de puterea oculta fiind valoarea de intrebuintare.

Intr-un tarziu, cand razboaiele de opresc, este nevoie de alte imprumuturi acordate cu “generozitate” pentru reconstructie.  Bietii combatanti se indatoreaza şi mai tare, la dobanzi inrobitoare şi pe termen lung. Renunta la suveranitate si se pun, practic, la dispozitia mai marilor lumii, Liderii bine intentionati, cartitori sau incomozi sunt suprimati, se modifica graniţele tarilor si se reconfigureaza hartile.

Din ce in ce mai mult se aduce in discutie deteriorarea relaţiei speciei umane cu mediul înconjurător si necesitatea reducerii numarului populatiei de pe planeta, ca masura de stopare a declinului civilizatiei.

Propagarea epidemiilor si suprimarea consumatorilor inutili vor fi explicate ca interventii salvatoare, de reglare eficienta a echilibrului intre numărul locuitorilor planetei și volumul mijloacelor de subzistenţa – pentru asigurarea bunastarii generatiilor viitoare.

Ni se explica despre Forumul Economic Mondial ca reprezinta o autoritate internaţionala puternica, instituita si cu inalte competenţe, capabila sa implementeze politici in scopul eliminarii neajunsurilor din prezent si al eliminarii modului de viata “nesustenabil”.

Numai ca, in fapt, aceste politici converg catre un obiectiv sinistru: acela de reducere drastica a  numarului populatiei.

Dar mai sunt si alte metode de reducere a numarului oamenilor de pe planeta si de evitare a suprapopularii. Categoria varstnicilor considerati nefolositori va fi in mod deosebit afectata de aceeste masuri. Si observ cu surprindere ca din ce in ce mai multi semeni accepta si impartasesc argumentul adus in sprijinul ideii ca populatia trebuie limitata pentru a putea  supravieţui pe o planeta limitata, considerandu-l just, la fel ca pe unele măsuri extrem de dure precum eugenia, sterilizarea obligatorie sau perceperea unor taxe celor care doresc sa procreeze.

Declarat oficial ca intalnire informala, fara putere executiva in vreo organizație internaționala, evenimentul din cea mai inalta statiune montana din Elvetia reuneste anual personalitati din domeniile: politica externa, bancar, de afaceri, reprezentanti sau conducatori ai majoritatii multinationalelor, creatori de tendințe culturale… Intre cei aproximativ 2500 (dupa unele surse 2700) de indivizi prezenti la aceasta ultima editie, au fost  si peste de 100  dintre miliardarii (recunoscuti) ai lumii.

La Forumul de la Davos nu participa oricine. Ca sa devii membru trebuie sa achiti o taxa de aproximativ 600 000 de franci elvetieni. Ca sa participi la “dezbateri” mai achiti vreo 250 000. Par sume foarte mari dar informatiile primite in  discutii fata in fata, pe care nu le inregistreaza nimeni, care au loc in cercuri restranse, sunt foarte pretioase si stau la baza unor acorduri încheiate de cei mai importanti lideri de afaceri. Aceste acorduri genereaza tunuri de sute de milioane sau chiar de miliarde de euro.

De 50 de ani, acolo la Davos, in cadrul acestui competent si etic Forum Economic Mondial, sub protectie si paza stricta, asigurata de o adevarata armata de forte de ordine (cu nu mai putin de cinci mii de membri), alesii liderilor globali (adica ai ocultei), practic, ne decid soarta. Lucrarile (si lucraturile) de acolo s-au incheiat. Urmeaza punerea in aplicare a masurilor stabilite.

Tema acestei ultime ediții a Forumului a fost „Cooperarea într-o lume fragmentată” iar dezbaterile  au cuprins analize si masuri privind provocarile de ordin economic (in conditiile cresterii alarmante a inflatiei si a nivelului de indatorare al unor tari), de ordin geopolitic si de securitate, si, nu in ultimul rand, de ordin climatic.

Poluarea ne îmbolnăvește și ne ucide. Este clar. Expunerea la poluare a crescut in mod dramatic, criza climatica se accentueaza si isi face simtite efectele nefaste. Se imprastie panica. Ne sunt prezentate rezultatele apocaliptice ale unor cercetari cu finantare substantiala. „Asa nu se mai poate! Vom muri daca nu vom lua urgent masuri de combatere a poluarii”.

Obiectivele anti-poluare prevazute in Green Deal-ul european raman de actualitate si vor fi realizate prin politici de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, generate de arderea combustibililor fosili sau/și de defrișari. Se va continua dezvoltarea infrastructurii necesara productiei de energie verde.

Numai ca asta presupune (printre altele) si incetinirea dezvoltarii economice. Constatam ca asigurarea mentinerii locurilor de munca nu reprezinta o grija fundamentala ci dimpotriva, fiind amenintata semnificativ de aceasta orientare ecologica. Oare e de preferat sa se moara din cauza poluarii sau din cauza foamei? E de dorit ca omul sa moara cu plamanii sanatosi dar subnutrit, bolnav de foame?

Este deja cunoscuta, strategia de „greenwashing” prin care reprezentantii industriilor poluante se prezinta, nu mumai la Davos (dar mai ales acolo), ca fiind responsabili față de mediu. Aceasta strategie apare la fiecare editie a Forumului sub diverse forme. Reprezentantii marilor companii poluatoare si-au reafirmat, si in aceasta ultima editie, „grija” pentru sanatatea mediului si faptul ca extinderea activitatilor lor nu vor avea impact negativ asupra mediului.

Totusi, o parte a participantilor a folosit ca mijloc de transport, la fel ca la editiile precedente, avionul, care, dupa cum se stie este cel mai poluator mijloc de transport. Demagogie, minciuna, cinism?!? …

Am citit ca cele peste o mie de avioane private care i-au transportat pe participamtii la Forumul precedent au produs emisii echivalente cu cele pe care le-ar produce 350 000 de autoturisme. Ramane sa aflam, (daca va fi comunicat oficial)  numarul avioanelor folosite la forumul care tocmai s-a incheiat. Va fi interezant, zic …

Protestatarii “de mediu” au fost si ei acolo, in fata sediului, si in spatiile inchiriate de pe promenada, si au avertizat ca pentru industriile cu adevarat poluante se pregatesc (din nou) seturi de concesii si “sanctiuni” minimale, derizorii, pentru gravele prejudicii aduse mediului inconjurator si respectiv pentru influenta lor nefasta in provocarea schimbarilor climatice.

Davos este locul in care reprezentantii țarilor bogate promit (solemn) sa “ajute” financiar țarile sarace, afectate de dezastre naturale cauzate in principal de schimbările climatice.

Concluziile dezbaterilor vor fi abil comunicate de media globala, in majoritate corupta si subiectiva. Nu e momentul si nici tema acestui articol, punerea pe tapet a celor mai grosolane dintre stirile false sau (cel putin) „confuze”, fabricate de unele dintre cele mai importante televiziuni si publicatii de renume.  Si nu vorbesc (numai) “din citite sau din auzite”…

Actualul mediu economic, cu inflatie ridicata si datorii mari duce la limitarea  posibilitatilor de crestere economica, de mentinere (nicidecum de crestere) a nivelului de trai al categoriilor vulnerabile. Domeniile producției industriale, al investițiilor, transporturilor, agriculturii vor suferi scaderi semnificative. Cursul acțiunilor la burse va scadea si el. Asta nu inseamna (neaparat) criza dar inseamna (cu siguranta) recesiune.

2023 este declarat anul prabusirii economice, al foametei si al inteligentei artificiale.

Multi spun ca in perioadele de recesiune sau in cele de criza, cei mai capabili dintre „decidenti” pot identifica si exploata si unele oportunitati. Din pacate, in Romania n-am prea avut parte de astfel de decidenti.

Puterea oculta isi extinde (deocamdata) controlul asupra politicii globale, asupra afacerilor, bancilor, armatei şi mass-mediei, cu accent pe realizarea obiectivelor din domeniul energiei verzi, al  orașelor inteligente, al inteligenței artificiale și al inlocuitorilor de hrana.

Procesul de implantare de microcipuri in corpul oamenilor a început déjà dar prea putini stiu ce  îi aşteaptă si nici nu (prea) doresc să afle mai multe despre lumea in care vor trai ei dar mai ales urmasii lor. E mai comoda ignorarea realitatatii sumbre care se profileaza din ce in ce mai clar. Este o stranie stare de apatie care “protejaza” de griji si nevoi. Cine n-are griji, n-are nici nevoi si … e fericit, nu-i asa?

Este tocmai starea de care cei care “vor binele omenirii” au nevoie pentru a-si implementa, prin abile tehnici de control al mintii, planurile meschine.

Manipularea nici macar nu mai e subtila. E de-a dreptul nesimtita, jignitoare, de un draconic cinism. Oamenii de rand (care vor ramane vii), cuprinsi de frica, desconsiderati si batjocoriti  vor fi nevoiti sa se multumeasca cu din ce in ce mai putin si, in mod evident, se vor complace in blazare si ignoranta. Vor prefera negarea in locul certitudinii.

Consecinta: nefiind niciodata indeajuns de bine pregatiti pentru ce va sa vina, cascada efectelor schimbarilor “in bine” decise la Davos, ii va lovi crunt. Si in mod repetat. Viata celor multi va deveni un cosmar. Lor nu le va ramane decat sa se conformeze, si, vrand-nevrand, in incercarea disperata de supravietuire, se vor “multumi” cu un nou statut. Acela de unelte vorbitoare.

 

Luca N Vorbitu’

22 ianuarie 2023